Stage & Leren

Stage lopen bij Neos?

Wij bieden stageplaatsen aan voor studenten HBO Social Work, HBO Pedagogiek, MBO verzorgende IG en MBO Verpleegkundige. Als we daar een vacature voor open hebben staan, vind je die onder 'vacatures'. Wij kunnen helaas geen open sollicitaties in behandeling nemen. Volg je een opleiding MBO Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, Sociaal werk/Social work of Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn, dan kun je ook bij ons stage komen lopen. Dit loopt via de Leerschool. Hieronder lees je daar meer over.

 

De Leerschool

 

Neos en het Summa College hebben de Leerschool ontwikkeld om talentvolle en betrokken studenten op te leiden en te verbinden aan het mooie social work vak! In de Leerschool komen theorie en de praktijk samen. Binnen de Leerschool vormt een groep BOL-studenten één klas. De klas bestaat uit studenten zorg en welzijn, en sociaal werk en dienstverlening van niveau 2 en niveau 4 uit verschillende leerjaren.

Als student ben je 40 weken lang 5 dagen in de week inzetbaar voor stage en onderwijs. Je wordt ingepland in een (onregelmatigheids) rooster met per week voldoende uren groepsonderwijs om aan de norm begeleidde onderwijstijd te voldoen. Ook stagetijd in de weekenden kan worden ingeroosterd in overleg met de student.


Hoe ziet je stage eruit?

  • Je loopt stage op diverse locaties van Neos en binnen verschillende teams.
  • Je krijgt wekelijks les van docenten van het Summa college. Het lesprogramma wordt afgestemd op de eisen van je opleiding en op actuele thema’s uit de praktijk. De lestijden hiervan zijn afgestemd op de roosters van Neos, zodat theorie en praktijk niet botsen met elkaar.
  • Tijdens intervisiebijeenkomsten kijk je terug op je werk en op wat er goed ging of beter kan.
  • Samen met de andere studenten werk je aan organisatiebrede, gezamenlijke opdrachten.
  • Elk team van Neos heeft een stagebegeleider die jou op de werkvloer begeleidt. De docent van het Summa College en de coördinerend stagebegeleider vanuit Neos werken nauw samen en vormen de verbindend schakel tussen school en praktijk. 

Lijkt het je leuk om op deze manier stage te lopen? Informeer dan naar de mogelijkheden bij je docent.

Ervaringen met de Leerschool