Over Neos

 


Wie zijn wij?

Wij zijn een regionale organisatie die zich inzet voor (dreigend) dak- en thuislozen vanaf 18 jaar met een complexe problematiek en voor slachtoffers van huiselijk geweld en mensenhandel. Wij begeleiden hen o.a. op het gebied van financiën, wonen, werk of dagbesteding en het opbouwen van een sociaal netwerk. Ondersteuning bieden wij hen zo veel mogelijk in de eigen leefomgeving. Is dat (nog) niet mogelijk, dan bieden wij veilige opvang op één van onze 24-uurs locaties. Wij zorgen dat deelnemers hun problemen zelf aanpakken, zodat ze uiteindelijk weer volwaardig meedraaien in de samenleving. Want iedereen verdient een plek in de maatschappij.  

Als netwerkorganisatie werken we met uiteenlopende zorgaanbieders, gemeenten, welzijnsorganisaties en woningcorporaties samen om onze deelnemers te helpen.

 

Neos geeft nooit op
 

Wat ons kenmerkt, is dat wij nooit opgeven voor onze deelnemers. Wij deinzen vrijwel nergens voor terug en wij zien zelden een reden iemand te weigeren. Deelnemers krijgen van ons alle ruimte om te vallen en op te staan. Wij geloven oprecht dat er altijd licht is aan het eind van de tunnel. Hoe lang die tunnel is, maakt voor ons niks uit. Het voelt goed als iemand aan het eind van een traject zegt: ‘Zonder Neos was het niet gelukt’.

Wij zijn trots op onze deelnemers, maar ook op onzelf: op ons aanpakken, samenwerken en vooruitkijken. 

 

 

                  Meer weten over ons?